AK Sloboda Tehnograd: Na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Beograda Edhem Vikalo osvojio 1 mjesto

Na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Beograda koje je održano danas, nastupilo je i pet takmičara iz AK Sloboda Tehnograd Hajrudin Vejzović, Edhem Vikalo, Bakir Musić, Adi Nurkanović i Elma Hasanbasić.

U trci 60 m sa istrčanim ličnim rekordima Edhem Vikalo je osvojio 1 mjesto sa rezultatom 6:85, ispred Hajrudina Vejzovća koji je istrčao 6:87. U polufinalnioj trci Vejzović je trčao 6:85, dok je Edhem u finale ušao sa 6;89. Ovo je za njih dvojicu prvi zvanični nastup u dvorani u ovoj godini čime su ispunili normu za Prvenstvo Balkana za seniore u dvorani.

Njih dvojica se već sedam dana sa trenerom Elmirom Cerimagićem nalaze na pripremama u Beogradu, pa su ovi današnji rezultati pokazatelj da će ova godina donijeti dosta dobrih rezultata.

Bakir Musić je kao mlađi junior nastupio u kategoriji seniora u trkama na 200 m i 400 gdje je istrčao rezultate 23:70 na 200 m odnosno 54:53, gdje je u ukupnom plasmanu zauzeo 12 i 11 mjesto. Elma Hasanbašić je u konkurenciji seniorki u trci na 800 m osvojila 5 mjesto sa rezultatom 2:25, 94 , dok je Adi Nurkanović u trci na 3000 m bio diskvalifikovan.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*