Rukometaši Hrvatske se remijem s Nizozemskom oprostili od Evropskog prvenstva

Rukometaši Nizozemske i Hrvatske podijelili su bodove u petom kolu drugog kruga Evropskog prvenstva odigravši neriješeno 28:28. Obje selekcije su tako ujedno završile nastup na Euru.

Hrvati su nešto bolje otvorili meč i imali vodstvo do rezultata 3:2, a onda se Nizozemska probudila. Ipak, ni u jednom trenutku niti jedna selekcija u prvom poluvremenu nije imala tri gola prednosti.

Hrvati i nisu toliko loše igrali u napadu, promašili su nekoliko zicera iz izrađenih akcija, ali odbrana im nije bila na nivou što su Nizozemci iskoristili i prvo poluvrijeme okončali s vodstvom 15:13.

Nizozemci su se dobro držali na otvaranju drugog poluvremena, a onda nakon dugo vremena Hrvati dolaze u vodstvo 20:19.

Uslijedio je odličan period utakmice za Hrvatsku, imali su čak i tri gola prednosti, da bi se ponovo Nizozemci vratili u samom finišu i minut prije kraja izjednačili na 27:27. Postigle su obje selekcije po još jedan gol i tako je ovaj meč završen neriješenim rezultatom 28:28.

Najbolji u Nizozemskoj bio je Steins sa šest golova, dok je Jansen dodao pet. Kod Hrvata je najbolji bio nevjerovatni Martinović s 12 golova, a Šipić osam.

Hrvatska je tako drugi krug Eura okončala na četvrtom mjestu grupe 1 s tri boda koliko ima i Nizozemska pa su obje selekcije tako završile takmičenje.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*