Sahranjen je Aki Rahimovski, emotivni govor njegove kćerke sve rasplakao: Begaj tata…

Brojni prijatelji, poznanici, porodica i obožavatelji došli su danas na Mirogoj u Zagrebu kako bi se oprostili od Akija Rahimovskog.

Ispred Akijevog lijesa stoji emotivna posveta legendarnom muzičaru i frontmenu Parnog valjka.

“Tužna je naša ulica otkad nisi tu… Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju”, piše na plakatu uz Akijevu fotografiju. Radi se o stihovima iz pjesme Parnog valjka “Moja je pjesma lagana”.

Uz njegove kolege iz Parnog valjka, na Akijev sprovod stigli su Dino Jelusić, Neno Belan, Ivana Plechinger, Jurica Pađen, Edvin Softić, Tina Kresnik, Gibonni, Nina Badrić i mnogi drugi.

Posebno emotivan je bio govor njegove kćeri Dine.

“Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek. Hvala ti, tata, što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i niko kao ti. Volim te, tata”, poručila je shrvana Dina.

Bijeli vijenac u obliku srca ispred lijesa Akija Rahimovskog imao je posvetu njegove dvogodišnje kćerke koju je dobio sa Slovenkom Barbarom.

“Tata rada te imam”, piše na vijencu. Potpisana je malena Antonija. Aki je s porodicom posljednjih godina živio u Novom Mestu u Sloveniji.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*