Sve spremno za 55.Izbor sportiste Grada Tuzla za 2014.godinu

Sve je spremno za 55.manifestaciju Izbor sportiste Grada Tuzla za 2014.godinu, istaknuto je na održanoj press konferenciji organiozatora, Sportskog saveza Grada Tuzla. Ovom prilikom biće proglašeni najuspješniji u trinaest kategorija, i to za olimpijske, prepoznate olimpijske i ostale sportove. Kako je kazala Mara Lakić Brčaninović predsjednica Izvršnog odbora, ovogodišnji izbor će biti na većem nivou nego predhodnih godina, za što su zaslužni svi koji su učestvovali u organizaciji.

„Ove godine smo napravili da baš sportisti na izboru budu najvažniji, što oni i jesu, te smo o tome poveli računa. Napravili smo neke korekcije u scenariju, koje se ogledaju u tome da bude manje govornika. Sportisti trebaju da se osjete važnima, jer je najbitnije ono što su oni napravili, i da dobiju svoja zaslužena priznanja“, kazala je Lakić Brčaninović.

Stručni žiri je uradio svoj dio posla. Čine ga zaslužni i vrhunski sportisti, olimpijci i novinara, a na čelu je proslavljeni tuzlanski atletičar Zlatan Saračević. Prema njegovim riječima, žiri je vodio računa i o onim sportistima, koji nisu iz Tuzle, ali brane boje tuzlanskih klubova, čime repreuzentuju naš grad.

„Žiri je kao i svake godine na osnovu dobijenih prijava klubova, imao izuzetno težak zadatak. Moralo se voditi računa o svakom sportisti i svakom rezultatu, a da se niko ne osjeti oštećen“, kazao je Saraćević.

Na press konferenciji je potpisan i ugovor sa BH Telecomom, generalnim sponzorom Izbora sportiste Grada Tuzla. Podsjetimo, manifestacija je zakazana za petak 27.februar od 19 sati i 30 minuta u Narodnom pozorištu Tuzla, a generalni pokrovitelj je Grad Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*