Pretresi širom BiH, među 18 uhapšenih i nosioci pravosudnih funkcija

U okviru operativne akcije “IRA” Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i  Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske do sada su uhapsili 18 lica. Među uhapšenim ima i nosioca pravosudnih funkcija, a pretresi i dalje traju.

Iz SIPA-e je saopšteno da je prilikom pretresa do sada otkriveno i privremeno oduzeto više od 20.000,00 KM, oko 19.000,00 eura, 5.000,00 švajcarskih franaka, veći broj mobilnih telefona, sistemi za video nadzor i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Akcija  je počela rano jutros na 28 lokacija, u Sarajevu, Palama, Bijeljini i Brčkom, Zvorniku i Istočnom Sarajevu.

Pretresi se vrše zbog sumnje na krivična djela organizovani kriminal, neovlašten promet drogama, oružjem i vojnom opremom te pranje novca iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine te zbog krivičnih djela primanje mita u obavljanju privredne djelatnosti, odavanje službene tajne i tjelesne povrede iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi o povezanosti osumnjičenih sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u susjednim zemljama, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Zajednička akcija MUP-a RS i SIPA-e realizuje se uz podršku MUP-a Brčko distrikta i MUP-a KS.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*