Pokrenut proces revizije privatizacije u Fabrici deterdženata “Dita”

Revizija privatizacije na području Tuzlanskog kantona, s posebnim akcentom na reviziju privatizacije Fabrike deterdženata „Dita“ Tuzla i Fabrike namještaja „Konjuh“ iz Živinica, bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona Srđana Mićanovića sa direktorom Vedadom Durakovićem i revizorima Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Naime, jučer je doneseno Rješenje o pokretanju postupka revizije privatizacije privrednog društva Fabrika deterdženata „Dita“ d.d. Tuzla, na osnovu čega je Agencija od kantonalnog ministarstva industrije, energetike i rudarstva zatražila kopiju cjelokupne dokumentacije kojom Ministarstvo raspolaže, a u vezi sa procesom privatizacije ovog privrednog društva.

Premijer Gutić i ministar Mićanović su dali punu podršku aktivnostima novoformirane agencije i insistirali da se sa postupcima revizije privatizacije što prije započne.

„Vlada u potpunosti podržava rad i aktivnosti Agencije i pozivamo ih, da osim „Dita-e“ i „Konjuh-a“, u narednom periodu započnu i revizije privatizacija drugih privrednih subjekata na području našeg kantona“ istakao je nakon današnjeg sastanka premijer Gutić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*