(VIDEO) Obraćanje gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića povodom Dana odbrane Tuzle

Danas se obilježava 30 godina od Dana odbrane Tuzle. Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ponovio je nepobitne fakte o tome da 15. maja 1992. godine nije postojala Jugoslovenska narodna armija (JNA) jer su u aprilu 1992. godine Srbija i Crna Gora formirali Vojsku SR Jugoslavije, a da je u Banja Luci 12. maja 1992. godine formirana Vojska RS.

“Prije trideset godina na današnji dan paravojska pod komandom ratnih zločinaca Radovana Karadžića, Ratka Mladić i drugih ratnih zločinaca, koji će poslije biti osuđeni za najteže zločine, uključujući i zločin genocida, napala je Tuzlu. Bili su daleko brojniji od policije koja je trebala obezbjeđivati prolaz kolone, da ne dođe do incidenta, i daleko naoružaniji jer je policija imala policijsko oružje, a oni su imali prage, tenkove…“, rekao je Jasmin Imamović.

Imamović ističe kako su tog 15. maja škole radile, ljudi su se kretali, ali u večernjim satima je policija uzvratila u nužnoj odbrani, odnosno na vatru je odgovoreno vatrom.

U video prilogu poslušajte obraćanje gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića na Slanoj Banji, povodom obilježavanja 15. maja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*