Omega d.o.o. je donirala 20 Beko UV sterilizatora UKC-u Tuzla i UKC-u Republike Srpske u vrijednosti od 10.000 KM

Omega d.o.o. kao generalni uvoznik brenda Beko za bosanskohercegovačko tržište je donirala 20 UV Beko sterilizatora UKC-u Tuzla i UKC-u RS u cilju poboljšanja uslova boravka u zdravstvenim ustanovama.

Moderni UV sterilizatori (Beko Hygiene Shield UV sterilizator UVC 5033 TA) dezinfikuju predmete od plastike i metala, uništavajući viruse u velikom procentu.

Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji mogu se sterilisati igračke, mobilni telefoni, medicinska oprema, ali i bočice za bebe i cucle. Svojom tehnologijom UV sterilizatori spriječavaju širenja virusa COVID-19, a također biti će od velike pomoći kako djeci i roditeljima, tako i zaposlenima u institucijama koje im pomažu u borbi protiv raka.

„Obzirom da ove godine Omega d.o.o. obilježava 20 godina uspješnog partnerstva sa kompanijom Beko Balkans odlučili smo da doniramo 20 savremenih Beko sterilizatora koji će doprinjeti boljim uslovima boravka i rada u našim zdravstvenim ustanovama“ izjavila je Alma Krasnići, voditelj marketing službe Omega d.o.o.

Kao društveno odgovorni lider na tržištu bijele tehnike u BiH, Omega d.o.o., je uručila donaciju u vidu modernih UV sterilizatora, u vrijednosti od 10.000 KM, zbog kojih će uslovi za liječenje u zdravstvenim ustanovama biti znatno bezbjedniji za naše najmlađe.

Omega je ponosna što je bila dio ovog projekta i nastojat će i dalje podržavati ovakve donacije i učestvovati u raznim akcijama pružanja pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

(RTv7/Omega/SP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*