Sloboda i Željezničar remizirali, Plavi sezonu okončali bez pobjede u gostima

Nogometaši Slobode i Željezničara podijelili su bodove na stadionu Tušanj u okviru posljednjeg kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 1:1 pa su tako Plavi sezonu okončali bez pobjede u gostima.

Utakmica je sjajno krenula po izabranike Edisa Mulalića budući da su poveli već u petoj minuti. Hodžić je bio strijelac, a pogodak nije slavio iz poštovanja prema bivšem klubu.

Mogla je Sloboda izjednačiti samo dvije minute kasnije, ali je to bio veliki promašaj Ramića. Nakon žestokog početka meča, ritam igre je splasnuo pa nije bilo mnogo uzbuđenja.

Međutim, Sloboda je četiri minute prije odlaska na odmor ipak uspjela doći do izjednačenja. Jusić je lijepo šutirao i pogodio za 1:1 nakon gužve koja se stvorila u šesnaestercu gostiju. Tim rezultatom se i završilo prvo poluvrijeme.

U nastavku utakmice dosta slabija nogometna predstava u kojoj je Sloboda imala veći posjed lopte, ali niti jedna ekipa nije uspijevala naći način da dođe do gola protivnika pa je ostalo konačih 1:1.

Željezničar je sezonu okončao na šestom mjestu, dok je Sloboda završila na 10. poziciji. Vrijedi istaći da je Željo jedini klub u ligi koji u sezoni nije ostvario pobjedu u gostima.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*