Denisu Musiću određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je prevario 19 osoba

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Denisa Misića (25), nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo prevara.

Postoji osnovana sumnja da je Misić u periodu od novembra 2020. do aprila 2022. godine počinio 19 prevara na području Tuzlanskog kantona. On je osumnjičen da je  veći broj osoba doveo u zabludu pozivajući ih putem vibera, te se lažno predstavljao kao službenik banke i od njih tražio da mu, radi isplate  navodnih nagrada kije su osvojili, daju podatke sa svojih bankovnih kartica, što su oštećeni i činili. Kada bi dobio ove podatke, novac sa bankovnih kartica oštećenih je prebacivao na virtuelne račune u različitim kladionicama registrovane na imena drugih osoba, da bi nakon toga vršio novčane transakcije  i podizao novac u kladionicama i na taj način sebi pribavio korist veću od 10.000 KM.

Osumnjičeni je lišen slobode 27. maja, te je  nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu SKP MUP-a TK predat u nadležnost Tužilaštva.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*