Željeznice FBIH: Od 1. jula vozom sa talgo vagonima do Ploča

U Zagrebu je danas održan sastanak predsjednika uprave – generalnog direktora Željeznica FBiH Enisa Džafića i predsjednika uprave „HŽ putnički prevoz“ Željka Ukića na kojem je postignut sporazum o uvođenju sezonskog voza na relaciji Sarajevo-Ploče, saopćile su Željeznice FBiH.
Voz će saobraćati petkom, subotom i nedjeljom od 1. jula do 11. septembra 2022. godine.
O tačnom redu vožnje i cijenama karata javnost će biti blagovremeno obavještena.

Promotivna vožnja najavljena je za 1. juli 2022. godine.
„Postigli smo dogovor sa Hrvatskim željeznicama i ponovo, nakon osam i po godina, uvodimo liniju Sarajevo – Ploče – Sarajevo. Željeznice FBiH su kičma razvoja bh. privrede, i pored rekorda koje bilježimo u teretnom saobraćaju, od izuzetne je važnosti održavanje postojećih i vraćanje novih linija u domaćem i međunarodnom putničkom saobraćaju. Ranije smo uvođenjem kombinovanog prijevoza uspijevali u ljetnoj sezoni omogućiti odlazak na Jadransko more. Direktnom linijom do Ploča podižemo nivo kvaliteta usluge, jer naši putnici će moći po prvi put uživati u putovanju u modernim i udobnim Talgo vagonima do krajnjeg odredišta. Zahvalio bih se svim našim željezničarima koji ulažu znanje i maksimalne napore da Željeznice FBiH budu iz dana u dan bolje. Zahvaljujem se i kolegama iz Hrvatskih željeznica sa kojima smo uspjeli postići sporazum, na korist i radost svih putnika, kako iz Bosne i Hercegovine tako i Hrvatske, ali i na radost mnogobrojnih turista iz cijelog svijeta”, izjavio je Džafić.

ŽFBiH nude putnicima niz drugih komercijalnih povlastica za određene kategorije putnika.
Povlastica od 30 posto odobrava se kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika.
Istu povlasticu uživaju i studenti, penzioneri, lica starija od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi.
Djeca starosne dobi od četiri do 12 godina, slijepa lica i njihovi pratioci, kao i grupe veće od 30 putnika imaju povlasticu 50 posto.
Djeca do četiri godine starosti ostvaruju pravo na besplatnu vožnju.
Željeznice FBiH osluškuju puls javnosti i nastoje svojim putnicima pružiti što kvalitetniju uslugu, uz zagarantovan komfor, sigurnost i pouzdanost, saopćila je Služba za odnose sa javnošću ŽFBiH. 

(RTV7/Onasa)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.