Selektor bh. košarkaša Bećiragić pred Bugarsku: Naš jedini cilj je pobjeda

Selektor košarkaške „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić, nakon poraza od Češke u prethodnom kolu kvalifikacija, vjeruje kako je njegov tim dovoljno dobar da ostvari pobjedu u sutrašnjem susretu protiv Bugarske u Sarajevu.

U Sarajevu je danas održana konferencija za medije košarkaške „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bugarske.

Bećiragić je osvrnuvši se na prethodnu utakmicu protiv Češke, u kojoj je BiH poražena, rezultatom 81:93, istakao kako je BiH u tom susreta odigrala loše u odbrani, ali i dodao kako je Češka vrlo opasna ekipa.

“Nadam se da ćemo odigrati prije svega na nivou, mnogo većem, taktički i tehnički, nego u prethodnoj utakmici. Mislim da smo spremniji barem za dva treninga, što je velika stvar. Mislim da ćemo biti dovoljno uspješni i kvalitetni da dobijemo Bugare i to nam je trenutno jedini cilj”, poručio je Bećiragić.

Dodao je kako trenutno gradi ekipu koja će odgovoriti na svaku situaciju.

“Svaki naš trening i sastanak pravimo s dugotrajnim ciljem, a to je da napravimo ekipu koja će u svakom dijelu u svakoj sekvenci igre znati šta i kako da igra, a to barem u ovoj prvoj utakmici nismo uradili”, rekao je Bećiragić.

Kapiten Miralem Halilović kazao je kako se reprezentativci, nakon povratka iz Češke, trude da se što bolje, taktički i tehnički, pripreme za utakmicu protiv Bugarske.

“Ovu utakmicu praktički moramo dobiti, možemo možda izgubiti s malom razlikom, ali sigurno je da nećemo kalkulisati, idemo na pobjedu. Dakle, pružiti što bolju partiju, izvući dobre stvari iz utakmice proziv Češke, one loše pokušati popraviti. Idemo u ovu utakmicu sa dosta samopouzdanja. Vjerujemo da smo bolja ekipa od njih i to trebamo dokazati na terenu”, poručio je Halilović.

Prvotimac Kenan Kamenjaš pozvao je publiku da dođu u što većem broju, podrže reprezentaciju jer, kako je kazao, „utakmica protiv BiH se mora dobiti“.

Utakmica protiv Bugarske igra se u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” u ponedjeljak, 4. jula, sa početkom u 20 sati.

(federalna.ba/AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*