Lana Pudar u trećem finalu na Mediteranskim igrama

Lana Pudar izborila je finale i u trećoj disiciplini na Mediteranskim igrama u Oranu. Mostarka je poslije finala na 200 i 50 metara delfin, novo finale izborila i na 100 metara iste discipline. Pudar je ostvarila drugo najbolje vrijeme polufinala. Brža od nje na 100 metara bila je samo Italijanka Ilaria Bianchi.

Lana Pudar je u drugoj polufinalnoj grupi zauzela prvo mjesto sa vremenom 59:81, druga je bila Mariana Pachecho de Sousa sa 66 stotinki zaostatka, a treća Anna Ntountouaki iz Grčke (1:00:62).

Još jedna Grkinja Giorgia Damasioti iz Lanine grupe ostvarila je plasman u finale uz vrijeme (1:00:79).

U drugom polufinalu Ilaria Bianchi ostvarila je najbolje vrijeme polufinala u obje grupe (59:55). Plasman u finale ostvarile su još Claudia Tarzia (Italija), Ana Cunha (Portugal) i Carla Hurtado Sirera (Španija).

Finale je na rasporedu večeras od 19:16 prema bosanskohercegovačkom vremenu.Pudar je osvojila zlato na 200 metara delfin, što je za sada jedina zlatna medalja za Bosnu i Hercegovinu na Mediteranskim igrama. Šesnaestogodišnjakinja je nakon toga zauzela i peto mjesto na 50 metara delfin.

N1


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.