BKC Tuzla – Nacionalni ansambl Srbije “Kolo”

U organizaciji Udruženja rukovodilaca folklornih ansambla Tuzlanskog kantona – URFA, 14.marta sa početkom u 19 sati u Bosanskom kulturnom centru biti će održan koncert Nacionalnog ansambla Srbije “Kolo” iz Beograda.
Koncert pod nazivom „Više od igre“ biti će prava poslastica za ljubitelje folklora obzirom da se radi o jednom od najkvalitetnijih folkornih ansambala sa područja bivše Jugoslavije.

Ansambl “Kolo”je osnovala Vlada SFR Srbije, 15. maja 1948. godine, sa ciljem da se profesionalnim i studioznim radom njeguju, koreografski uobličavaju i umjetnički obrađuju narodne igre, čuvajući njihov stil i osnovni karakter.

“Kolo” je takvim pristupom u radu potvrdilo da je čuvar i ambasador srpske tradicionalne umjetnosti, scenskim prezentovanjem umjetnosti, kojom se bavi već 60 godina, stvorilo sebi svojstven vid komunikacije među ljudima, koju razumije cijeli svijet, bez obzira na vjeru, rasu, jezik i kulturu.

Cilj umjetnosti kojom se “Kolo” bavi je umjetnost brisanja granica i zbližavanja ljudi.

“Kolo” je gostovalo u najprestižnijim dvoranama na svim kontinentima i priredilo preko 5000 koncerata, koje je pratilo oko 10 miliona gledalaca.

Ulaznice po cijeni od 10 KM za tuzlanski koncert, mogu se kupiti u Marketing službi Bosanskog kulturnog centra. Informacije na brojeve telefona 061 823 363 i 061 662 120.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*