Tuzla City večeras dočekuje AZ Alkmar, Plavi vjeruju u čudo

Uzvratni duel 2.pretkola Konferencijske lige između Tuzla Cityja i AZ Alkmaara na press konferneciji pred utakmicu su najavili trener Dragan Jović i vezista Petar Mišić.

– Mislim da smo prvu utakmicu odigrali dosta dobro, napravili prihvatljiv rezultat i imamo nadu da možemo do iznenađenja. Jasno je da nas očekuje težak protivnik, odlična ekipa u posjedu lopte, oni su u mnogo čemu odmah iznad tri velikana nizozemskog nogometa… U posjedu lopte bili su prošle sezone samo iza Ajaxa. Sutra očekujem sličnu utakmicu kada je u pitanju njihov stil igre, kazao je Jović.

Koliko su upoznali jedni druge Jović kaže:

– Mislim da smo jedni druge dobro skautirali prije utakmice. I oni su gledali nas protiv Tre Pennea. Mislim da bi nama više trebalo odgovarati to upoznavanje, vidjeli smo da možemo da igramo protiv njih. Ozbiljno su oni shvatili ovaj meč, u nedjelju su igrali prijateljsku utakmicu protiv Bologne i nisu izveli nijednog startera iz utakmice sa nama, pojašnjava Jović.

00:10 / 00:35

O tome smatra li da Plavi mogu do 3.pretkola strateg Tuzlaka kaže:

– Vjerujemo u prolaz, zato smo odgodili utakmicu koju smo trebali igrati za vikend u Premijer ligi. Ko prođe ide u Škotsku. Mislim da je odluka oko odgode utakmica pravilna. Bolji smo iz treninga u trening, sutra ćemo igrati pred našom publikom. Pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu sutra i da nam pomognu da možemo doći do pobjede.

Petar Mišić o narednom duelu je kazao:

– Kada dajemo sto posto, onda možemo se nadati iznenađenju. Trebamo poštovati trenerove zamisli, neće biti lako, znamo protiv koga igramo. Nadamo se prolasku, kazao je ofanzivac Tuzlaka.

Utakmica Tuzla City – AZ Alkmar igra se večeras na stadionu Grbavica od 20:45.

(tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*