Eurobasket: Mladi Zmajevi preokrenuli -17 i razbili Nizozemsku za drugu pobjedu

Juniorska košarkaška reprezentacije BiH upisala je i drugu pobjedu na Eurobasketu B divizije. Mladi Zmajevi savladali su Nizozemsku 99:71.

Sastav Slobodana Kecmana nije dobro otvorio utakmicu i Nizozemci su poslije prvih 10 minuta imali 12 poena viška (28:16). Prvi dio druge dionice utakmice nizozemski košarkaši došli su do najveće prednosti na meču bilo je +17 (37:20). Ipak naši košarkaši prave seriju 10:2 pred kraj poluvremena i odlaze na odmor sa svega šest poena zaostatka.

Treću četvrtinu Bosna i Hercegovina je zaigrala mnogo bolje nego prethodne dvije i pravi preokret, te u posljednju dionicu odlazi sa 10 poena viška (53:63). Prednost Zmajeva se samo povećala u posljednjoj dionici meča, kada su u potpunosti “razbili” protivnike.

Konačan rezultat na semaforu bio je na kraju 99:71,  što je ujedno bila i najveća razlika koju su stekli košarkaši BiH.

Zinedin Mulić bio je najefikasniji u redovima BiH sa 25 poena, 7 skokova i 2 asistencije. Prtili su ga Harun Zrno sa 16, te Afan Trnka i Ajdin Bećirović sa po 13 ubačaja. Trnka je dodao i 7 asistencija. Dvocifren je bio i Velibor Milovanović sa 12 poena.

BiH nalazi se na drugoj poziciji grupe B sa dvije pobjede, koliko ima i prvoplasirana Gruzija, ali sa boljom koš razlikom.

Juniori košarkaške reprezentacije BiH narednio meč igraju protiv Norveške 31. jula. Dva dana kasnije protivnik će im biti Gruzija, a 3. augusta igraju posljednju utakmicu grupne faze sa timom Kosova.

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz grupe idu u četvrtfinale i nastavljaju borbu za A diviziju.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*