Slovenija: Zbog problema s motorom avion morao prinudno sletjeti na autocestu

Manji avion u kojem su se nalazila dva putnika danas je na autocesti kod mjesta Brezje u Sloveniji prinudno sletio, a prema prvim informacijama niko nije povrijeđen.

Iz Policijske uprave Kranj saopćeno je da su dobili obavještenje da je mali avion prinudno sletio na magistralni put kod Brezja u pravcu Jesenica, piše slovenski portal 24ur.

Mjesto prinudnog slijetanja aviona na autocesti trenutno obezbjeđuje policije. Saobraćaj se na autoputu odvija brzom trakom, a nastaju i gužve. Kašnjenje je trenutno 30 minuta.

Snimak razgovora između pilota i kontrolnog tornja, koji se može pronaći i na web stranici Live air traffic, svjedoči da je postojao problem s motorom.

Najprije je jedan od pilota rekao kontrolnom tornju da se moraju vratiti u Lesce zbog problema s motorom. Kasnije slijedi još jedan razgovor.

“Motor aviona je otkazao, molim vas da prinudno sletite na magistralnu cestu.”, a kontrolni toranj je potom još nekoliko puta pokušao uspostaviti vezu sa pilotima, međutim konekcija je već bila prekinuta.

(KLIX.BA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*