Sarajevo doživjelo debakl protiv Tuzla Cityja (1:5)

Nogometaši Tuzla Cityja razbili su na stadionu Bilino Polje u Zenici u okviru zaostale utakmice prvog kola m:tel Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 5:1 te su tako Bordo timu nanijeli prvi poraz u novoj sezoni.

Da će izabranici Feđe Dudića imati velikih problema moglo se naslutiti već u devetoj minuti kada je Mehidić iz neposredne blizine pogodio za veliki šok nekoliko hiljada navijača Sarajeva koji su doputovali u Zenicu.

I u nastavku utakmice Tuzla je bila konkretnija, a pred sami odlazak na odmor stigli su i do zasluženog drugog pogotka. Tomašević je srušio Coulibalyja, a sudija Musa uz malo zakašnjenje pokazao je na bijelu tačku. Mišić je potom poslao loptu u donji desni ugao i donio veliku vodstvo svom timu za miran odlazak na odmor.

Samo nekoliko sekundi igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da Tuzla dođe i do trećeg gola. Coulibaly je iskoristio veliku grešku u odbrani Sarajeva i lagano postigao gol za 3:0.

Iako je izvršio četiri izmjene na poluvremenu, Dudić nije uspio pronaći dobitnu formulu, a Tuzla je konstantno prijetila i bilo je pitanje vremena kada će postići još jedan pogodak. On je i došao sedam minuta prije kraja utakmice kada je Đokanović postigao autogol.

Iako su mnogi mislili da više neće biti promjene rezultata, u samoj završnici meča pala su još dva pogotka, po jedan s obje strane. Strijelci su bili Smailagić i Čataković za konačnih 1:5.

Sarajevo je na drugom mjestu Premijer lige BiH s bodom manje od lidera Širokog Brijega, dok je Tuzla na petom mjestu s dvije utakmice manje. U narednom kolu Bordo tim gostuje Igmanu, dok će Tuzla gostovati Željezničaru.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo – Tuzla City 1:5 (Čataković 90+2’ – Mehidić 9’, Mišić 42’, Coulibaly 46’, Đokanović ag. 83’, Smailagić 90’)

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*