Nedret Kikanović ponovo izabran za predsjednika Kantonalne privredne komore Tuzla

Skupština Kantonalne privredne komore Tuzla u avgustu je usvojila Odluku o raspisivanju izbora za organe i članove organa u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla. Nakon uredno provedene neophodne procedure održana je sjednica na kojoj su Izabrani organi Komore za mandatni period 2022-2026. godine.

Komisija za izbor i imenovanje je razmatrila pristigle prijave iz privrednih društava i to: 43 prijave za članove Skupštine, 10 prijava za članove Upravnog odbora, 7 prijava za članove Nadzornog odbora i 1 prijava za predsjednika Komore.

Uzevši u obzir sve nepohodne i komorskim aktima predviđene kriterije i principe kao što su visina pojedinačnog učešća članarine članica Komore po granskim udruženjima, visina članarine u finansiranju Komore u pojedinačnim iznosima za tekuću godinu, zastupljenost svih oblika svojine, teritorijalna zastupljenost članica iz gradova i općina na području Tuzlanskog kantona, formirani su prijedlozi koji su i usvojeni.

Shodno Statutu Kantonalne privredne komore Tuzla i Odluke o raspisivanju izbora te prijedloga Komisije za izbor i imenovanje, izabrano ne 27 članova Skupštine, 9 članova Upravnog odbora i 3 člana Nadzornog odbora Kantonalne privredne komore.

Skupština Komore je jednoglasno izabrala Nedreta Kikanovića za predsjednika Kantonalne privredne komore Tuzla u narednom mandatnom periodu 2022-2026. godine, saopćeno je iz KPK Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*