CIK BiH objavio ažurirane rezultate izbora

Danas su objavljeni ažurirani podaci Centralne izborne komisije BiH za Opće izbore. Za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda vodi Denis Bećirović sa 57,26 odsto glasova, a nakon obrađenih 92,71% odsto biračkih mjesta. Kada je u pitanju član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, vodi Željko Komšić sa 54,39 odsto, dok za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda, prema podacima sa obrađenih 95,49 odsto biračkih mjesta, najviše glasova ima Željka Cvijanović i to 52,59 odsto.

Stranka demokratske akcije i Savez nezavisnih socijaldemokrata su prema posljednjim podacima CIK-a, osvojili najviše glasova za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Kada je riječ o FBiH, tu je nakon  obrađenih biračkih mjesta prva SDA sa  24,48 odsto glasova, stranke predvođene HDZ-om imaju 14,64, te SDP 13,29 odsto glasova.

Prema podacima CIK-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona, obrađeno je 81,79% odsto glasova. Prema posljednjim podacima, 30,45 odsto osvojila je Stranka demokratske akcije. Druga je Socijaldemokratska partija BiH sa  18,24 odsto, a treća Demokratska fronta sa 9,83 odsto glasova.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.