( VIDEO ) In memoriam: Prim.dr Abdurahman Kuldija

Stručnjak Klinike za psihijatriju Tuzli Abdurahman Kuldija, subspecijalista za bolesti ovisnosti preminuo je u 66 .godini života.

Prim. dr Abdurahman Kuldija rođen je u Sarajevu 1956. godine gdje je do specijalizacije radio kao vojni ljekar garnizone ambulante. Kasnije je svoj profesionalni angažman posvetio programu liječenja ovisnika o psihoaktivnim supstancama, posebno heorinu.

Prim. dr Abdurahman Kuldija je u saradnji sa prof. dr Mevludinom Hasanovićem, šefom Odjela socijalne psihijatrije Klinike za psihijatriju UKC-a Tuzla odigrao ključnu ulogu uvođenja Suboxone terapije koja je prva zaživjela u Tuzli prije 14 godina.

O bolestima ovisnosti sa dr Kuldijom smo svojevremeno razgovarali u jednoj od naših emisija iz zdravstva „Rezonanca zdravlja“. U znak poštovanja i podsjećanja na profesionalni rad i značajne učinke u zdravstvu Tuzle i TK objavljujemo razgovor sa prim.dr Abdurahmanom Kuldijom, iz Arhiva RTV7 .

Dženaza prim.dr Abdurahmanu Kuldiji će se obaviti sutra, 26. oktobra 2022. godine u 16,00 sati na mezarju NIŠAN-JARČEDOLI.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*