U Srbiji danas dan žalosti, a u Novom Pazaru trodnevna žalost

Danas je u Srbiji dan žalosti, dok je u Novom Pazaru proglašena trodnevna žalost zbog pogiblje sedam osoba u padu helikoptera nedaleko od zračne luke u Surcinu, kod Beograda. Helikopter je iz Novog Pazara na lijecenje u Beograd prevozio bolesnu bebu koja je imala samo pet dana.

Vlada Srbije proglasila je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici nedjelju, 15. mart, Danom žalosti zbog pada vojnog helikoptera u kojem je sedam osoba izgubilo život.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u udesu helikoptera stradali major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, tehničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović i zdravstveni radnici Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović, kao i beba iz porodice Ademović iz Novog
Pazara.

Vlada je minutom ćutanja odala poštu poginulim, a premijer Vučić izrazio je saučešće porodicama, Vojsci Srbije i Zdravstvenom centru Novi Pazar.

U Novom Pazaru trodnevna žalost

Porodice poginulih jučer su obišli predstavnici lokalne vlasti, a povodom nesreće zasjedalo je i Gradsko vijeće Novog Pazara. Vanrednoj sjednici je u ime Vlade Srbije prisustvovao vicepremijer i ministar trgovine i telekomunkacija Rasim Ljajić.

Tragično nastradalim je učenjem Fatihe i minutom šutnje odana pošta, a Ljajić je najavio da će Vlada Srbije pomoći porodicama nastradalih.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmuotović je rekao da je donijeta odluka da nedjelja, ponedjeljak i utorak budu dani žalosti i otkazaće se sve kulturne, sportske i muzičke manifestacije, kao i da će pružiti pomoć porodicama poginulih.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*