Detalji istrage: Kako su otmičari pronašli djevojčicu putem interneta?

U Beogradu se 13. marta odvijala prava drama kada su na ulici državljani Francuske oteli dvogodišnju djevojčicu.

Srbijanska policija je navodno saznala kako je djevojčica oteta kako bi je iskoristili za dobivanje starateljstva nad gotovo identičnim djetetom koje živi u Francuskoj, a čija je majka jedna od otmičarki.

Troje ljudi koji su uhapšeni zbog pokušaja otmice, su iz iste porodice.  Mišel Sebastijan (46) i njegova supruga Sandrin Goren (40) su se u Srbiju uputili zajedno sa svojom kćerkom Kristel Eje (26). u namjeri da otmu djevojčicu, koja nevjerovatno liči na dijete K.E..

Naime, muž K.E. je pokušao u brakorazvodnoj parnici da joj oduzme dijete i dobije isključivo starateljstvo. U želji da dokažu da on nije biološki otac, porodica je preko interneta pronašla djevojčicu koja nevjerovatno liči na njihovu kćerku i unuku i odlučili su je na pravi pasoš njihovog djeteta izvesti iz zemlje u Francusku, uraditi DNK test i tako “dokazati” da otac francuskog djeteta zapravo nije pravi, biološki otac, te da na taj način on gubi pravo na starateljstvo, a dijete pripada majci. Navodno bi je nakon svega – vratili.

Srećom, djevojčica je spašena i njihov plan otkriven. Nakon što se djevojčica vratila, njen otac vjeruje da je bila pod sedativima, jer nije normalno reagirala ni na njega ni na majku.

Srbijanski mediji vjeruju kako su otmičari informacije najvjerovatnije pronašli putem otvorenog profila na Facebooku koristeći softver za prepoznavanje lica uz pomoć fotografije francuskog djeteta.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*