HŠK Zrinjski produžio krizu FK Tuzla City: Janković i Mandić za pobjedu u Srebreniku

HŠK Zrinjski savladao je danas u Srebreniku u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja s 2:1 te su povećali prednost na tabeli u odnosu na pratioce.

Plemići su u Srebreniku uspjeli osvojiti važna tri boda. Slavili su s 2:1 i ponovo su pobjegli Širokom Brijegu i ostalim rivalima.

Nakon uvodnih destak minuta koje su bile poprilično mirne, Zrinjski prvi propušta dobru šansu. Nemanja Bilbija u 11. minuti sa šest metara prebacuje gol.

Isti igrač je u šansi i četiri minute kasnije. Ovog puta gađa glavom, Barcola dobro brani i nije bilo promjene rezultata.

U 25. minuti pokušava i Ilinković – neprecizno. Zatim ponovo Bilbija gađa loše, a zatim u 31. minuti slijedi nešto što će proganjati igrača Tuzla Cityja Allana Eleoueta.

Švicarski fudbaler nije uspio zabiti gol sa samo tri metra. Dočekao je centaršut s desne strane, ali je uspio promašiti praznu mrežu.

U 40. minuti protesti gostiju. Nakon nepostojećeg kornera za goste Nemanja Bilbija gađa glavom, golman Tuzle brani, a gosti dižu ruke i protestuju smatrajući da je lopta prešla liniju.

Sudija Admir Musić nije smatrao tako. Odmahnuo je rukom i utakmica je nastavljena bez promjene rezultata nakon prvih 45 minuta igre.

Janković je prijetio golu domaćeg tima nakon deset minuta igre u nastavku, Barcola je ponovo siguran.

Bolju igru Plemići krunišu u 65. minuti meča. Niko Janković je sve napravio sam i udarcem sa 16 metara pogađa mrežu domaćeg tima za vodstvo gostiju od 1:0.

I u nastavku je Zrinjski bolji. Bilbija i Janković su imali šanse, a u 77. minuti desio se još jedan sporni trenutak kada su domaći tražili igranje rukom, ali se sudija nije oglasio.

Zrinjski do drugog gola stiže u 80. minuti. Samo što je ušao u igru Mandić pogađa za prednost od 2:0.

Uspjela se Tuzla vratiti u meč. Jasmin Čeliković zabija gol za 2:1 u 84. minuti, no do kraja meča promjene rezultata nije bilo i Plemići slave tri boda protiv u posljednje vrijeme izuzetno neuvjerljive Tuzle koja je u velikoj krizi rezultata.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*