Posušje nakon preokreta na Mokrom Docu pobijedilo Slobodu

Fudbaleri Posušja danas su na svom terenu pobijedili tuzlansku Slobodu nakon preokreta sa 2:1 u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posušje je do prednosti moglo već na samom početku današnje utakmice nakon što je u devetoj minuti sudija svirao penal za domaći klub.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Boban, ali je Bukvić sjajno zaustavio njegov udarac i spasio Slobodu.

Nekoliko minuta kasnije tuzlanski klub je zaprijetio preko Stojana Vranješa, ali promjene rezultata nije bilo. Ipak, u 25. minuti muk na Mokrom Docu nakon što su gosti uspjeli da povedu sa 1:0.

Nakon centaršuta Husejinovića u kaznenom prostoru Posušja najbolje se snašao Melvin Osmić koji glavom sjajno pogađa mrežu domaćeg tima za vodstvo Slobode.

Do kraja prvog poluvremena Posušje je imalo incijativu na sredini terena, ali domaći tim nije uspio da ozbiljnije zaprijeti golmanu Slobode.

U drugom poluvremenu Posušje je bilo dosta ofanzivnije, a to se ovom timu ekspresno isplatilo jer su u 50. minuti poravnali rezultat na 1:1.

U centru pažnje našao se Luka Begić koji je sjajno savladao Bukvića sa nekih 20 metara udaljenosti i vratio je stvari na početak.

Posušje je do preokreta moglo u 61. minuti. U šansi je nakon gužve u kaznenom prostoru Slobode bio Jović, ali je on na kraju iz dobre pozicije poslao loptu pored gola tuzlanskog kluba.

Sloboda se branila u drugom poluvremenu i bilo je jasno da bi Tuzlaci bili zadovoljni jednim bodom, ali na kraju nisu uspjeli da odole napadima Posušja.

Posušje je u 77. minuti uspjelo da dođe do potpunog preokreta, a strijelac za 2:1 bio je Boban koji se tako iskupio za promašen penal iz devete minute.

Do kraja utakmice domaći tim je uspio da sačuva prednost i dođe do važna tri boda u borbi za opstanak, dok je Sloboda u dosta teškoj situaciji i ostala je na dnu tabele nakon 18 odigranih mečeva sa 16 bodova.

S druge strane ekipa Posušja trenutno je na sedmom mjestu sa 22 boda i pobjegla je iz donjeg dijela tabele.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*