200429_Education City Stadium Aerials

Danas na SP u Kataru: Utakmice u grupama E i F

Na svjetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru danas se igraju mečevi prvog kola u grupama E i F. 

Nakon historijskog rezultata i plasmana u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji prije četiri godine, reprezentacija Hrvatske svoj nastup u Kataru započinje duelom protiv Maroka. Marokance je na Mundijal odveo naš Vahid Halilhodžić, koji je u međuvremenu dobio otkaz. Da li će ova afrička selekcija zažaliti zbog tog poteza mogli bismo saznati već nakon uvodnog meča grupe F. Utakmica Maroko – Hrvatska je od 10:50 sati.

Drugi meč današnjeg programa odigraće selekcije Njemačke i Japana u okviru grupe E, sa početkom u 14:00 sati.

Nakon razočaravajućih nastupa na posljednja dva velika takmičenja, četverostruki svjetski prvaci Nijemci u Kataru se žele vratiti na staze stare slave. Za protivnika na otvaranju Mundijala imat će uvijek nezgodnu reprezentaciju Japana.

U istoj grupi od 17:00 sati snage će odmjeriti reprezentacije Španije i Kostarike.

Španija, još jedan evropski velikan, svoj nastup u okviru grupe E otvara duelom protiv Kostarike. Iako je popularna „crvena furija “ veliki favorit u ovom susretu, Kostarikanci se nadaju da u Kataru mogu ponoviti uspjeh iz Brazila 2014. godine, kada su senzacionalnom igrom stigli do četvrtfinala.

Četvrti dan Mundijala u Kataru zaključit će duel između Belgije i Kanade u grupi F.

Reprezentacija Belgije, osvajač bronze na posljednjem Svjetskom prvenstvu, predvođena maestralnim De Bruyneom, u Kataru želi napraviti novi veliki rezultat. Za protivnika na startu, imat će neugodnu Kanadu, koja se vraća na veliku scenu poslije 36 godina čekanja.

Utakmica Belgija – Kanada igra se od 20:00 sati.

BHRT/ RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*