Objavljujemo program manifestacije ‘Zima u Tuzli’

Manifestacija ‘Zima u Tuzli’ ove godine počinje 09.12.2022. i trajat će do 08.01.2023. godine. Građanke i građani Tuzle, ali i gosti, imat će priliku da uživaju u prazničnim čarima i gastro ponudi koju će kreirati obrtnici sa područja Tuzle. Organizatori  su obezbijedili bogat muzičko-zabavni program, kojeg će u petak, 9. decembra 2022. solističkim koncertom otvoriti Ilma Karahmet.

Koncerti, zabava i bogata gastro ponuda

˝Ukupno imamo 31 dan programa. Kako smo i naučili naše Tuzlanke i Tuzlake, ali i brojne posjetitelje Tuzle, naš prelijepi Trg slobode će biti dom 20 kućica koje ustupamo na korištenje ugostiteljima, obrtnicima, starim i tradicionalnim zanatima. Zajedno ćemo kreirati jednu lijepu atmosferu i učiniti boravak u našem gradu u decembru i januaru ugodnijm, pamtljivijim i ljepšim. Ove godine smo pripremili i bogat zabavno-muzički program koji će pratiti ono što naši ugostitelji i obrtnici budu kreirali kao svoju ponudu u kućicama. Imat ćemo najmanje 17 noći muziku uživo i izvođače koji će se potruditi da svim posjetiocima učine boravak u našem gradu ugodnijim i zabavnijim˝, istakla je voditeljica  Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac.

Bogat program za djecu

Prema njenim riječima, pripremljen je bogat program za djecu. ˝U dane vikenda smo obezbjedili jedan izuzetno atraktivan program za najmlađe. U nedjelje koje slijede, 11., 18. i 25. decembra ćemo imati posebno pripremljen program sa animatorima, maskotama, nagradnim igrama, plesnom zabavom za naše najmlađe. To će biti svake nedjelje od 12 do 14 sati. Tradicionalno 31.decembra u 12 sati će biti organizovana Dječija Nova godina gdje ćemo imati posebno osmišljen program za naše najmlađe. Sve će to biti upotpunjeno obilježavanjem katoličkog i pravoslavnog blagdana Božića  u saradnji sa kulturno-umjetničkim društvima iz Tuzle˝, naglasila je Jaganjac.

Grad Tuzla i Turistička zajednica Tuzle organizirat će javni doček nove 2023. godine na Trgu slobode. U okviru  programa, prisutne će zabavljati bend Big Brothers, Adi Šoše sa bendom Amila Loje, dok će kao zvijezde večeri nastupiti popularna grupa Zabranjeno pušenje. Tačno u ponoć prisutni će moći uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu. Zabava na Trgu slobode će biti nastavljena i 1. januara u noćnim satima. Nastupit će bendovi Divan, Pochko & New Primitives i Amel Ćurić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*