DOHA, QATAR - NOVEMBER 23: Fans of Spain celebrate on the stands during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group E match between Spain and Costa Rica at Al Thumama Stadium on November 23, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Tullio Puglia - FIFA/FIFA via Getty Images)

SP u Kataru: Španija ubjedljiva protiv Kostarike

Fudbalska reprezentacija Španije pobijedila je Kostariku sa čak 7:0, u grupi “E“ Svjetskog prvenstva.

Španci su furiozno ušli u utakmicu na stadionu Al Tumama u Dohi i tako rivalu dali do znanja da nema šta tražiti u večerašnjem duelu.

Već u 11. minuti “crvena furija“ je povela preko Danija Olma, koji se odlično snašao u protivničkom šesnaestercu i savladao Kejlora Navasa. Za novi pogodak Španiji je trebalo deset minuta, a strijelac je na asistenciju Džordija Albe bio Marko Asensio. Do trećeg gola u prvom poluvremenu Španci su stigli u 31. minuti, kada je Navasa iz penala savladao Feran Tores.

Iako su Španci u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika i u drugom dijelu igre su nastavili s napadima na gol Kostarike, pa se Tores u 54. minuti još jednom upisao u strijelce za vodstvo 4:0. Na tome se nisu zaustavili. Peti gol djelo je Havija koji je bio neumoljiv nakon prelijepog dodavanja Alvara Morate. U 90. minuti doprinos ubjedljivoj pobjedi dao je i Karlos Soler, a sjajnu partiju Španije zaključio je Morata golom za konačnih 7:0 u sudijskoj nadoknadi.

U prvoj današnjoj utakmici prvog kola grupe “E“ Japan je senzacionalno s 2:1 savladao Njemačku.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*