DOHA, QATAR - NOVEMBER 27: A general view inside the stadium prior to the FIFA World Cup Qatar 2022 Group F match between Croatia and Canada at Khalifa International Stadium on November 27, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Maja Hitij - FIFA/FIFA via Getty Images)

Osmina finala SP-a: Francuzi apsolutni favoriti protiv Poljaka, Senegalci se nadaju čudu protiv Engleza

Danas su na rasporedu nove dvije utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nakon što su jučer Nizozemska i Argentina prošli među najboljih osam ekipa, danas će isto pokušati učiniti i Francuska i Engleska koji su veliki favoriti u duelima sa Poljskom i Senegalom.

Najprije će u 16 sati na teren Francuska i Poljska. Francuzi su apsolutni favoriti za prolazak dalje i Poljacima, koji su zahvaljujući gol-razlici prošli u osminu finala, će trebati čudo da zaustave Mbappea i društvo.

U redovima Francuske odranije su povrijeđeni Benzema i Hernandez, dok će Poljska igrati u najjačem mogućem sastavu.

U 20 sati Engleska će igrati protiv Senegala. Kao i Francuzi, i Englezi su favoriti u ovom duelu i sve osim njihove pobjede će biti iznenađenje.

Englezi ne mogu računati na Whitea koji nije ni igrao na prvenstvu, dok će Senegalci imati velikih problema sa sredinom terena, tačnije pozicijama zadnjih veznih igrača. Naime, Gueye neće igrati zbog parnih žutih kartona, dok je Kouyateov nastup upitan zbog povrede mišića noge.

Raspored današnjih utakmica:

Francuska – Poljska (16:00 sati, BHT1)

Engleska – Senegal (20:00 sati, MYTV)

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*