(FOTO) U Gradskoj upravi Tuzla upriličen prijem za učesnike tribine “Ukrajina-svjedočenje s lica mjesta”

U Gradskoj upravi Tuzla, danas je Zijad Lugavić, vršilac dužnosti gradonačenika Tuzle sa saradnicima, i Natašom Perić, predsjedavajućom Gradskog vijeća Tuzla, upriličio prijem za učesnike tribine koja je danas održana u Tuzli a nosila je naziv “Ukrajina-svjedočenje s lica mjesta”.

Delegaciju Ukrajine činili su Tetjana Ščerbak, zamjenica guvernera Kijevske oblasti, Violetta Dvornikova, savjetnica gradonačelnika Irpina i zamjenica šefa Kijevskog regionalnog ogranka PP “Batkivščina”, Trohim Ivanov, savjetnik gradonačelnika Višgoroda te Konstantin Bondarev, narodni zastupnik u parlamentu Ukrajine, i Mihailo Serhii, otpravnik poslova u Ukrajinskoj ambasadi.

Osim delegacije iz Ukrajine, prijemu je prisustvao i Nenad Čanak, zastupnik u skupštini Vojvodine, te Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzle. A u ime organizatora, nevladine organizacije “Kameleon”, prisustvovao je Omer Berbić. Bila je to prilika da se sumiraju utisci današnjeg događaja.

Tom prilikom je Zijad Lugavić, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle još jednom istakao, ono što je prezentirao na tribini, a to je da je Tuzla opredjeljena za demokratiju, pravičnost i pravdu. “Slike iz Ukrajine otvaraju stare ratne rane svim narodima u BiH. Te slike bude potrebu da budemo solidarni, a građani Tuzle osuđuju svaki vid ruske agresije na Ukrajinu”, istakao je između ostalog Lugavić.

Da je Tuzla odmah stala uz narod u Ukrajini, govori i činjenica da je 12.03.2022. godine u Tuzli održan veliki skup podrške za Ukrajinu. Na skupu se okupilo oko 5000 ljudi, koji su uputili poruke da su uz narod Ukrajine, i poslali poruku da ruska agresija na Ukrajinu mora prestati.

Narod Ukrajine je veoma zahvalan za podršku koji Grad Tuzla je pružio ukrajincima od početka ruske agresije, istakao je između ostalog Mihailo Serhii, otpravnik poslova u Ukrajinskoj ambasadi.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*