(Foto) Odigrane kvalifikacijame pojedinačnog prvenstva FBiH u kuglanju, Nermin Kasumović sa reprezentacijom BiH bolji od Makedonije

Proteklog vikenda kuglaši Slobode učestovali su na dva „fronta“. Kapitet ekipe  Nermin Kasumović je sa reprezentacijom BiH bio sudionik prijateljske utakmice u Bitolju protiv ekipe Sjeverne Makedonije dok je ostali dio ekipe učestovao na kvalifikacijama pojedinačnog prevenstva Federacije koje je održano u Sarajevu.

Prijateljski susret reprezentacija Bosne i Hercegovine i Makedonije održan je povodom svečanog otvaranja novoizgrađenje kuglane u Bitolju. Otvaranju su prisustvovali največi dužnosnici grada Bitolja kao i konzul Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Makedoniji. Obje utakmice su bile neizvijesne do samog kraja. U duelu ženskih selekcija pobjedu  je odnijela Sjeverna Makedonija dok je u muškom duelu bolja bila Bosna i Hercegovina. Član kuglaškog kluba Sloboda Nermin Kasumović je ostvario rezultat od 569 oborenih čunjeva. Na muškoj utakmici je postavljen i rekord kuglane kojeg je postavio član Bosne i Hercegovine Nermin Hrustemović (Rudar Kakanj) sa 638 oborenih čunjeva što je bio daleko najbolji rezultat na utakmici (prvi sljedeći 589).

Na kvalifikacijama pojedinačnog prvenstva u Sarajevu nastupilo je 5 igrača iz kuglaškog kluba Sloboda od kojih su 3 izborila nastup na finalnom takmičenju koje će se održati 7/8. januara 2023 godine u Posušju. Najbolji rezultat je ostvario Senad Jogunčić sa 603 oborena čunja što je bilo dovoljno za drugo mjesto u ukupnom poretku. U finale su još prošli Midhat Jogunčić 590 i Samir Jogunčić 544 oborena čunja. Aco Lakić 520 i Mirsad Jogunčić 512 nisu uspjeli izboriti prolaz na finalni nastup.

Spisak za finalni nastup u Posušju nije konačan jer će igrači koji su nastupali za reprezentaciju u prijatejskom duelu odigrati svoj nastup u utorak od 19:00 sati nakon čeća će se znati svi putnici za finale.

Naredni vikend se na kuglani Zetra u Sarajevo odigrava Federalno Kup takmičenje.

(KK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*