Besplatno predavanje o postizanju emocionalne kompetencije i upravljanju motivacijom u svrhu postizanja uspjeha


U sklopu realizacije projekta pod nazivom„ULTIMATIVNI VODIČ ZA TRANSFORMACIJU – KAKO SMRŠATI JEDNOM ZAUVIJEK I OSTATI FIT 2022.“ otpočinjemo sa serijom predavanja u Ul. Turalibegova 45.

Tema uvodnog predavanja je: POSTIZANJE EMOCIONALNE KOMPETENCIJE I UPRAVLJANJE MOTIVACIJOM U SVRHU POSTIZANJA USPJEHA.

Možete se zapitati kakve veze emocije i motivacija imaju sa seminarom mršavljenja, ispostavilo se da ima mnogo. Samoregulacija, tj.emocionalna kompetencija predstavlja jednu od važnih karika ka putu ozdravljenja, čak i za one koji ne spadaju u grupu „emocionalnih prejedača“, tj. osoba koje jelom zatomljavaju emocionalnu glad i potrebe. Sposobnost osjećanja vlastitih emocija, te njihovo posvještavanje predstavlja vrlo važnu vještinu koja se uči i potrebna je doslovno svima. Stoga smo u pomoć pozvali dva eminentna stručnjaka, koji će nas voditi kroz ove dvije vrlo važne teme na dvosatnom besplatnom seminaru.

+ Gosti govornici:

Dr. Paul Zlatko Pavlović, internista i psihijatar sa dugogodišnjim iskustvom rada u Americi. Filantrop i  čovjek koji nesebičnim volonterskim radom daje istinski doprinos društvenoj zajednici. 

Mag. Mišo Havran, pastor i teolog je svoju magistarsku tezu bazirao baš na polju motivacije. Mag. Havran radi u savjetovalištu u Puli i na dnevnoj bazi pomaže ljudima premostiti jaz između želje za promjenom i snage (slabosti) volje.   

PROGRAM SEMINARA

1. RADIONICA (05.12.2022.) – Emocionalna kompetencija i upravljanje motivacijom u svrhu dosezanju ciljeva

ŠTA ĆETE NAUČITI:
• Kako razviti sposobnost da osjetimo svoje emocije.
• Kako uspješno izraziti emocije i zaobići samodestruktivna ponašanja (npr. prejedanje i druge ovisnosti).
• Kako razlikovati psihološke reakcije koje se odnose na trenutačnu situaciju od onih koji predstavljaju talog prošlosti, tj. eventualnim nezadovoljenim potrebama u djetinjstvu.
• Kako se formira motivacija i kako je možemo upotrijebiti za postizanje važnih ciljeva

CILJ: Dobiti konkretne alate samopomoći za razvoj emocionalne kompetencije, da bismo se dugoročno mogli zaštiti od skrivenih stresova koji stvaraju opasnost po zdravlje i postigli zadovoljstvo životom.

VAŽNO! Prilikom prvog susreta uradit ćemo vježbu kroz koju ćete definirati motivaciju za bilo koje važno područje u životu koje Vam je bitno. Ukoliko je to postizanje optimalne tjelesne mase, odlično, no, ukoliko ne želite smršaviti već imate neko drugo važno područje života na kojem je potrebno da radite, također ste dobro došli na ovo uvodno predavanje.

Program je osmišljen za žene i muškarce od 18 godina.
Početak predavanje je u ponedjeljak,  05.12.2022.
 u 17.00 sati.

PRIJAVA JE OBAVEZNA JER JE BROJ MJESTA OGRANIČEN!

O kompletnom besplatnom seminaru mršavljenja dobit ćete više informacija na uvodnom predavanju. Sva dodatna pitanja možete postaviti na broj/viber 062 940 340.

(RTv7/SP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*