(Video) Gradska uprava: Prijem za predstavnike organizacije MojPosao.ba i Udruženja samostalnih obrtnika grada Tuzle

Danas je Zijad Lugavić, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, upriličio prijem za predstavnike organizacije MojPosao.ba i Udruženja samostalnih obrtnika Grada Tuzle. Bila je ovo prilika za rezimiranje aktivnosti koje su realizovane s ciljem zapošljavanja i podrške obrtnicima, kao i planovima za narednu godinu.

Podrška lokalne samouprave veoma je značajna kako bi se lakše došlo do ciljanih grupa kojima je potrebna pomoć prilikom traženja zaposlenja, posebno osoba koje su duži period na evidenciji biroa za zapošljavanje, istaknuto je tokom razgovora. Dogovorena je saradnja za narednu godinu, kada će biti objavljeni novi javni pozivi i programi podrške zapošljavanju.

Također, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle održao je sastanak i sa predstavnicima Udruženja samostalnih obrtnika Grada Tuzle koji su se zahvalili na dosadašnjoj podršci njihovom radu. Značajan partner Gradskoj upravi i jeste pomenuto Udruženje jer, između ostalog, predstavlja izvor informacija na osnovu kojih se planiraju različiti vidovi podrške.  Kako je najavljeno tokom sastanka,  već se nastoje obezbijediti dodatna sredstva kojim će se podržati novoformirane firme, zapošljavanje ranjivih kategorija, podrška nevladinom sektoru u oblasti poljoprivrede ili poduzetništva.

Cilj ovih aktivnosti je unapređenje ambijenta poslovanja i smanjenje broja nezaposlenih.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*