Nermin Nikšić najavio da će biti premijer Federacije BiH

U Konjicu je danas održan sastanak predstavnika političkih partija tzv. Osmorke i članova HDZ-a, nakon čega se lider SDP-a Nermin Nikšić obratio medijima.

Nikšić se prvo zahvalio svim današnjim učesnicima na vrlo eskpeditivnom radu. Razgovarali su o konstituisanju vlasti na državnom i federalnom nivou, onome što se dešava u kantonalnim skupštinama i pokazali da dosadašnji razgovori teku vrlo dobro.

“Ono što želimo postići jeste da se u narednom periodu što prije formira vlast, najprije do Nove godine. Ono što ću reći jeste da je naša želja – u skladu sa mogućnostima – sve svoje aktivnosti ubrzati na tom polju”, kazao je Nikšić i potvrdio tvrdnje iz medijskih natpisa:

“Potvrdili smo ono što se u medijima već znalo – Borjana Krišto će biti predsjedavajuća Vijeća ministara, a Federaciju BiH ću voditi ja”, rekao je Nikšić.

Što se tiče ministara u Vijeću ministara, potrebno je obaviti detaljne razgovore sa članovima SNSD-a, a Nikšić očekuje i da će i na tom polju doći do razgovora u što kraćem periodu.

“Ono što još jednom podvlačim i što je ključ jeste da ćemo imati vrlo detaljnije programe u odnosu na one prije i da će ljudi koji sjede na vlasti raditi i u punom kapacitetu kako bi građani osjetili da je došla nova vlast koja će raditi u interesu svih građana”, zaključio je Nikšić.

Nikšić je najavio da će on, kao premijer Federacije BiH, ali i Borjana Krišto, raditi u interesu da stvore bolju atmosferu, “atmosferu u kojoj će se sarađivati entitetski”, a da im ne pada na pamet da kopaju nove rovove.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*