(Foto) Kung fu klub “Panther” osvojio 17. titulu prvaka Bosne i Hercegovine

U Univerzitetskoj dvorani je jučer održano je 17. WuShu prvenstvo BiH, čiji je organizatora bio Kung fu klub Panther, koji je na kraju uspio osvojiti 17. titulu prvaka naše zemlje.

Konkurencija nije bila nimalo lagana, obzirom da je nastupilo oko 100 takmičara i takmičarki iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, i to u disciplinama kineskog boksa – Sanda, Tao lu – forme, Wing Chuna, WuShu-a i Taici Cuana.

Tuzlanski klub je osvojio 15 zlatnih, 19 srebrenih i osam bronzanih medalja, sa ukupno 91 bodom. Drugo mjesto je zauzeo WuShu klub Tigar iz Teočaka sa 51 bodom, dok je trećeplasirani Klubu borilačkih vještina Scorpion Dubrave – Živinice.

Prema odluci sudijske komisije, odabrana su četiri najuspješnija takmičara u svojim starosnim kategorijama, gdje su takođe Panteri briljirali. Kod pionira to je Haris Dedić iz kluba domaćina, najuspješniji kadet je Abdulah Fazlić iz sarajevskog Imperatora, Reina Anić iz Panthera Tuzla je najuspješnija juniorka, dok je najuspješniji takmičar u seniorskoj konkurenciji njen klubski kolega Rijad Memić.

Kako se moglo čuti od svih klubova učesnika, 17. WuShu prvenstvo BiH je bilo odlično organizovano i proteklo je u korektnoj borbi.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*