Novih šest medalja za plivačicu Zmaj Alpamm-a Zerinu Vrabac

U Sarajevu je proteklog vikenda održano Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju u 25 metarskom bazenu. Nastupilo je 26 plivačkih klubova sa 328 plivačica i plivača iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Za plivački klub ”Zmaj-Alpamm”-Tuzla na ovom prvenstvu nastupila su četiri takmičara Zerina Vrabac, Emina Mujezinović, Anredo Đedović i Vedad Smajlefendić.

U izuzetno jakoj konkurenciji Zerina je, iako bez adekvatnih treninga u bazenu preko godinu dana, osvojila 6 medalja (5 zlatnih i 1 srebrna):

  • Zerina Vrabac (‘10) – je osvojila 6 medalja (5 zlatnih i 1 srebrnu). Na ovom prvenstvu postala je petostruka državna prvakinja u kategoriji kadetkinja u disciplinama 100 leđno, 100 mješovito, 50, 100 i 200 metara delfin stilom, dok je državna viceprvakinja na 50 metara prsnim stilom.

Svi ostali plivači Zmaja su popravili svoja najbolja vremena. Posebno smo ponosni na nastupe mladih plivača Emine Mujezinović (‘11), Andrea Đedovića (‘10), Vedada Smajlefendića (‘11) kojemu je ovo bilo prvo takmičenje, a koji su pokazali pravi sportski duh i talenat.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*