Građani BiH spremaju se za slavlje, javni doček Nove godine u nekoliko gradova

U nekoliko bosanskohercegovačkih gradova bit će organizovani javni dočeci Nove godine nakon perioda pandemije koronavirusa. Mnogi građani će se večeras zabaviti uz muzičke nastupe.
U Sarajevu za najluđu noć u godini nastupaju članovi grupe Dubioza kolektiv. Program počinje u 20:30, a prvo će nastupiti DJ. Vlada Kantona Sarajevo obavijestila je građane da će koncertu ispred Vječne vatre moći pristupiti iz prilaznih ulica Pruščakova, Šenoina, Dalmatinska, Kulovića te sa spoja Radićeve i Titove.

Svi ostali ulazi će biti blokirani, uključujući i ulaz iz Ferhadije. Posjetioci će proći sigurnosnu kontrolu na ulazima koji se otvaraju u 19:30.

Legendarni Željko Bebek, grupa Gabriel, Adi Šoše i Twist će nastupiti u Mostaru. U Bihaću će u sklopu festivala Winter Park nastupiti pjevati Tijana Dapčević.

Amel Ćurić, Jelena Čabarkapa i Divanhana zabavljat će građane Tuzle u okviru manifestacije Studograd. Grupa Zabranjeno pušenje pozvala je svoje fanove da dođu na najluđi doček Nove godine u Tuzli.

U Banjoj Luci će nastupiti Goca Tržan i Legende, a za 1. januar zakazan je nastup grupe Galija. Građani Bijeljine će večeras uživati u legendarnim hitovima Kerbera. Peđa Jovanović će pjevati u Trebinju.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.