Novogodišnja čestitka predsjedavajuće Gradskog vijeća i vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle

Drage Tuzlanke i Tuzlaci,

Godina koju ispraćamo bila je teška i puna izazova, opterećena ekonomskom krizom i ratnim dešavanjima u Ukrajini. Mnogima od nas su te slike vratile traume i strahove od ratnih sukoba.

Ujedno je to bio i izazov za sve nas, da zajedničkim snagama pokažemo solidarnost, prevladamo brojne nedaće i dostignemo zacrtane ciljeve. Pronašli smo novu snagu, brinemo jedni o drugima i trudimo se biti bolji ljudi s novim vrijednostima. Nastavili smo njegovati našu kulturu zajedništva i dobrih međusobnih odnosa, poštujući jedni druge, uz uvažavanje svih naših različitosti.

To ne bi bilo moguće bez vaše podrške, inicijative i saradnje, koju ste pokazali u svim oblastima života. Stoga vam, na kraju 2022. godine, zahvaljujem što ste vašim idejama, znanjem i sposobnostima, učinili naš grad boljim, kvalitetnijim i uspješnijim.

I godina koja dolazi će biti prepuna izazova. Zakoračit ćemo u nju puni optimizma, novih ideja i planova za razvoj našeg grada i kvalitetniji život svih stanovnika i nama dragih gostiju i posjetilaca. Vjerujem da ćemo to zajedno uspjeti, zato što mi, građanke i građani Tuzle, iskreno volimo svoj grad. Upravo zbog vas, drage sugrađanke i sugrađani, Tuzla je najbolji grad za život u Bosni i Hercegovini i to će još dugo ostati!

U godini pred nama, želimo vama i vašim najdražima, prije svega, dobro zdravlje, obilje veselja, topline i ljubavi, da sačuvamo sebe i svoje bližnje, da budemo bolji i uspješniji, da u miru i blagostanju nastavimo da razvijamo našu Tuzlu.

Sretna vam Nova 2023. godina!

Predsjedavajuća Gradskog vijeća

Nataša Perić

Vršilac dužnosti gradonačelnika

Dr.sc. Zijad Lugavić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*