Federalni hidrometeorološki zavod za područje Tuzle izdao žuto upozorenje zbog vjetra

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planina će padati snijeg. Obilnije padavine na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno je moguće i u centralnim područjima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju olujni udari juga brzine 60-75 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

Federalni hidrometeorološki zavod je za period do 22.januara ove godine, izdao upozorenje na obilne padavine koje mogu izazvati poplave bujičnog karaktera, klizišta, te ugoroziti živote ljudi, infrastrukture i druga materijalna dobra. Iz tog razloga sve službe zaštite i spašavanja pri Civilnoj zaštiti Grada Tuzla su u pripravnosti, kako bi preventivno djelovali i spriječili posljedice po živote i zdravlje građana, te štete na materijalnim dobrima.

Takođe, Federalni hidrometeorološki zavod je za danas za područje Tuzle izdao žuto upozorenje zbog vjetra, gdje su prognozirani udari tokom cijelog dana južnog smijera između 40 i 55 km/h.

(FHMZ/Tuzlanski.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*