Strašan zločin u Kaliforniji: Ubijeno šestero ljudi, među njima i šestomjesečna beba

Šestoro ljudi, uključujući šestomjesečnu bebu koju se nalazila u naručju svoje 17-godišnje majke, ubijeno je u ponedjeljak u kući u glavnoj poljoprivrednoj dolini Kalifornije u onome što su vlasti nazvale ciljanim napadom i “užasnim masakrom”.

Šerif okruga Tulare Mike Boudreaux povezao je ubistva s ilegalnom trgovinom drogom, rekavši da su policajci proveli nalog za pretres u istoj kući prošle sedmice povezan s drogom.

“Vjerujemo da je ovo poslana poruka”, rekao je Boudreaux novinarima na mjestu događaja. “Vjerujemo da je to bila ciljana porodica.”

Dvojica osumnjičenih i dalje su na slobodi, rekao je.

Vlasti su reagirale rano u ponedjeljak nakon što se čulo više pucnjeva. Neke žrtve pronađene su na ulici, dok su druge pronađene u kući.

Jedna je žrtva bila živa i ranjena kada su vlasti stigle, ali je kasnije umrla u bolnici, rekao je Boudreaux.

Napadi su se dogodili u Goshenu, poljoprivrednoj zajednici od 5.400 stanovnika na pola puta između Los Angelesa i San Francisca.

Tijela novorođenčeta i 17-godišnje majke pronađena su u jarku ispred kuće, rekao je Boudreaux kasnije za Los Angeles Times. Obje žrtve su imale prostrijelne rane na glavi.

Nekoliko drugih je upucano u glavu, uključujući jednu stariju ženu. Dvije su žene preživjele skrivajući se u prikolici na imanju.

“Mislim da je to posebno povezano s kartelom. Razina nasilja… ovo nije bio uobičajeni niži pripadnik bande”, rekao je Boudreaux novinama.

“Ako svima pucaju u glavu, oni znaju šta rade”, dodao je.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*