Kuglaši Slobode u okršaju za vrh tabele savladari Rudar 

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 13. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Ekipa Slobode je kao domaćin u Lukavcu igrala protiv Rudara iz Prijedora. U direktnom duelu za vrh tabele Sloboda je velikim preokretom ostvarila pobjedu.

Kao i u prošlom susretu protiv Posavine i ovaj put Sloboda je loše otvorila meč. Na veliko iznenađenje svih prisutnih Mirza Dedić 556 je ubjedljivo osvojio meč poen protiv neprepoznatljivog Samira Jogunčića 514 dok je u drugom duelu Mladen Džajić 559 u neizvijesnom duelu bio bolji od Midhata Jogunčića 549. Tako da je Rudar poslije prvog bloka vodio 2:0 i imao prednost od 52 čunja.

U drugom bloku rutinskom igrom iskusni Đorđe Paštar 570 je savladao Mirsada Jogunčića 539 koji je ovaj meč obiljezio sa mnogo promašaja što nije karakteristično za njegovu igru. U drugom duelu nadu za Slobodu je ostavio Nermin Kasumović 554 koji je u velikoj borbi savladao Miodraga Trklju 538. Poslije 2 bloka rezultat je bio 3:1 i 67 čunjeva prednosti za Rudar.

U trecem bloku nošeni gromoglasnim navijanjem oba igrača Slobode su prikazala odličnu igru posebno u drugih 60 hitaca. U ovoj sezoni najbolji igrač Slobode Senad Jogunčić je i ovaj put pokazao da se nalazi u izvrsnoj formi te sa 595 oborenih čunjeva ponio epitet igrača utakmice i savladao izuzetno dobrog Dražena Rujevića 550. U drugom duelu dobru igru Senada ispratio je i Mirza Nezirović  posebno se istaknuvši u posljednjem setu kada je oborio 162 čunja a ukupno završio sa 562 oborena čunja te uspio osvojiti meč poen protiv danas izuzetno loše kombinacije Kneževića/Crnomrkovića 487.

Utakmica je završena pobjedom Slobode sa 5:3 uz 54 čunja prednosti što je Slobodi donijelo 3 mjesto na prvenstvenoj tabeli.

U narednom kolu Sloboda gostuje u Gradišci kod ekipe Kozare.  

(Kuglaški klub Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*