Dva zlata u Samoboru za Karate klub „DO“ Tuzla i Bosnu i Hercegovinu

Poslije tri dana provedena na takmicenja u Samoboru na 31. Grand Prix Croatia, od 20. do 22.01.2023. godine na kojem su nastupile 24 drzave sa 1733 takmicara koji su dosli iz 292 kluba, nasih troje takmicara ima li su briljantan nastup  osvajanjem  dvije zlatne medalje.

Ovo je ujedno i najkvalitetniji rezultat za Boasnu i Hercegovinu obzriom da se medalje uzete u seniorskoj  konkurenciji i U14 godina borbe, što je Bosnu i Hercegovinu dovelu na poziciju broj 6, a klub na 16 mjesto u ukupnom plasmanu medju mnogobrojnijim ekipama.

Na zalost na turniru nije nastupilo nasih jos cetvoro takmicara koje smo bili prijavili, a radi preopterecenosti u kategorijama kao i jos mnogo tamicara iz BiH koji nisu nastupili,po rijecima organizatora.

Zlatne medalje:

Sandro Kresic borbe Seniori U21 +84kg, čime je nast kontinuitet u nizu od četiri velika svjetska natjecanja i osvajanja medalja.

Šejla Aščić borbe U14 -59kg, takodje nastavlja knotinuitet najbolje mladje kadetkinje svijeta,te zlato  osvaja bez izgubljenog poena.

Obzirom da je ovo najveci medjunarodni turnir na svijetu , a ujedno je bio i izborni za predstojece Evropsko prvnestvo, zadovoljstvo je jos vece radi kvaliteta i vaznosti osvajanja ovih medalja.

Takmicare vodio trener kluba Anto Kresic

Koristimo priliku da se zahvalimo Vladi T.K., kao i gradskoj upravi grada Tuzla na podrsci u realizaciji ovog projekta.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*