Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla organizuje informativne razgovore za upis učenika

Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla u periodu od 23.1 – 23.3.2023. godine organizuje informativne razgovore s roditeljima/starateljima i budućim učenicima škole zainteresovanim za upis treće generacije u martovskom predroku školske 2023/24. godine. U trećoj generaciji moguće se upisati za zanimanja „Izvedbeni animator dramske umjetnosti i edukacije“ i „Omladinski lider.“

Informativne razgovore, upoznavanje s menadžmentom i nastavnim osobljem škole, prisustvo učenika časovima općeobrazovnih i stručno – umjetničkih predmeta moguće je ugovoriti javljanjem na: info@sus.edu.ba ili 061 36 56 00.

Za sve učenike/ce koji pristupe prijemnom ispitu u martovskom predroku osigurani su popusti i stipendije za školovanje. Pozivamo roditelje/staratelje i učenike devetog razreda osnovnih škola da nam se pridruže, jer mi učimo drugačije. Učimo za život osiguravajući učenicima 21 kompetenciju za XXI stoljeće.

Srednja „Savremeno – umjetnička škola“ Tuzla osnovana je u decembru 2020. godine na inicijativu djece, mladih i roditelja koji, u vremenu tehnoloških i informacionih dostignuća kada odgoj i obrazovanje predstavljaju jedan od velikih zadataka, ali i izazova savremenog doba, kako za djecu i mlade, tako i za roditelje, odgajatelje, ustanove i sisteme obrazovanja i nauke, svakodnevno tragaju za inovativnim pristupima odgoju i obrazovanja. Upravo u namjeri da se na tržištu Bosne i Hercegovine ponudi jedan savremen i inovativan sistem obrazovanja djece i mladih, a na osnovu osamnaestogodišnjeg iskustva u primjeni dramskog odgoja kroz programe Pozorište mladih Tuzle i Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla i potencijala koje dramski odgoj osigurava, u Tuzli je, kao jedini primjer u regiji, pokrenut specifičan, savremen i inovativan pristup odgoju i obrazovanju učenika kroz primjenu metoda dramske pedagogije i elemenata primijenjenog pozorišta i drame u općeobrazovnim i stručno – umjetničkim predmetima.

Škola je osnovana u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i odgoju Tuzlanskog kantona, upisana je u Registar srednjih škola Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona ravnopravno s drugim srednjim školama, a sa završenom školom moguće je upisati bilo koji fakultet/akademiju u regiji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.