Djevojke počele pripreme

Nakon skoro dva mjeseca pauze naša ženska selekcija počela je sa pripremama za proljetni dio sezone.

Treneru Arminu Mujezinoviću i stručnom štabu odazvalo se 12 igračica, dok je nekoliko njih zbog bolesti odsustvovalo sa današnjeg treninga. Djevojke su odradile prvi zajednički trening u 2023. godini. Cilj je što bolje se pripremiti za nadolazeće izazove i nakon posljednjeg kola domaćeg prvenstva ostati lider Prve ženske lige BiH.

“Drago nam je što smo se nakon zimske pauze ponovo okupili i nastavili naš trenažni proces. Sa prvog mjesta i sa tim konačnim ciljem da zadržimo to mjesto, mi i krećemo u pripreme. Očekujemo da ćemo uz kvalitetan rad sa našim stručnim kadrom koji je trenutno tu i uz podršku kluba, koja je velika od samog nastanka ženske ekipe, doći do željenog rezultata. Pripreme ćemo obaviti na Tušnju, spremiti se fizički, mentalno i taktički i nastaviti onako kako smo radili prošle sezone. U svakoj utakmici cilj je pobjeda, idemo dominantno i na kraju ostvariti svoj cilj, a to je prvo mjesto i plasman u Premijer ligu”, istakao je Armin Mujezinović trener naše ženske selekcije.

U odnosu na prethodnu polusezonu ekipa je ostala na okupu, a sada već svojim novim saigračicama pridružila se i Lejla Ahmić. Tokom trajanja zimske pauze djevojke su individualno trenirale.

“Očekuje nas period priprema, nešto manje od dva mjeseca, čekaju nas zahtjevni i kvalitetni treninzi. Prvi smo na tabeli i nadamo se da će tako i ostati. Nemamo pravo na kiks, prva utakmica u nastavku prvenstva je protiv Sarajeva, dobrog protivnika, a nadamo se i vjerujemo da će bodovi ostati na Tušnju. Sve su igračice iz prethodne sezone ostale u klubu, a nadam se da će biti i pojačanja. Imamo kvalitetan napad i kvalitetnu odbranu, počevši od golmana pa do napadača, ekipa je stvarno odlična. Želimo nastaviti tamo gdje smo stali prethodne polusezone, ostati na prvom mjestu na tabeli i na kraju slaviti plasman u Premijer ligu BiH, istakla je Emina Zolotić kapiten naše ženske selekcije.

Prvu utakmicu u proljetnom dijelu prvenstva naše djevojke će igrati 11. marta kada na pomoćnom terenu stadiona Tušanj dočekuju Sarajevo. U prvom duelu ove dvije ekipe, crveno-crne su na Butmiru slavile sa 6:0. Do nastavka prvenstva djevojke će naporno trenirati i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica protiv ekipa koje se takmiče u najvišem rangu ženskog bh. fudbala, saopćavaju iz FK Sloboda.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*