Tuzla City u Antaliji pobjedio i Metalist, Hasanbegović junak bh. premijerligaša

Fudbaleri Tuzla Cityja nastavili su s odličnim igrama na pripremama u Antaliji gdje su danas u prijateljskoj utakmici pobijedili ukrajinski Metalist s minimalnih 1:0.

Tuzla City je odlično otvorio utakmicu i već u trećoj minuti imao zicer kada je Kuzmanović nakon dodavanja Kojaševića izašao sam na protivničkog golmana, ali je na kraju šutirao pored gola i ostalo je 0:0.

U 19. minuti igrači Tuzla Cityja tražili su penal kada je oboren jedan igrač u kaznenom prostoru Metalista, ali se sudija nije oglašavao. Desetak minuta kasnije bh. klub je poveo sa 1:0 kada je Hadžić pogodio nakon centaršuta Mehidića, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

U samom finišu prvog poluvremena nova prilika za Tuzla City. Ovaj put iz slobodnjaka je pokušao Pantelić, no s nekih 25 metara udaljenosti šutira iznad gola.

U drugom dijelu Tuzla City je bio ponovo konkretniji i bolji na terenu. U 56. minuti u šansi je bio Šukilović koji nakon kornera šutira glavom pored gola.

Tri minute kasnije novi pokušaj Kuzmanovića, no ostalo je 0:0. U finišu meča gledali smo pravu opsadu gola Metalista. Tuzla City je napadao, ali nisu imali rješenje za odličnu odbranu ukrajinskog kluba.

U 71. minuti bilježimo i šansu Nukića čiji udarac blokira odbrana Metalista. Dvije minute kasnije u šansi je bio i Pantelić koji je šutirao u golmana protivnika. Metalist je jedinu šansu imao tek u 80. minuti i to udarcem iz slobodnog udarca koji je završio preko gola.

Veliku šansu u 82. minuti imao je Mehmedović koji iz odlične pozicije šutira pored stative. Dvije minute kasnije Mešinović pokušava s vrha kaznenog prostora, ali to brani golman Metalista.

I kada su svi očekivali kraj utakmice Tuzla City je došao do pobjede. U posljednjim minutama utakmice na teren je ušao Hasanbegović koji u prvom napadu nakon prekida sjajno zabija za vodstvo Tuzla Cityja od 1:0 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*