FILE PHOTO: Re-elected head of the Chechen Republic Ramzan Kadyrov attends an inauguration ceremony in Grozny, Russia October 5, 2021. REUTERS/Chingis Kondarov/File Photo

Ramzan Kadirov: Poslije Ukrajine Poljska naredna za denacifikaciju

Po okončanju rata u Ukrajini Rusija bi trebalo da „denacifikuje i demilitarizuje“ Poljsku, poručio je čečenski lider Ramzan Kadirov, prenosi themoscowtimes.com.

„Varšava je podržavajući Ukrajinu uspjela da iscrpi sopstvene vojne resurse, a sada je zbunjena: šta ako, nakon uspješnog završetka „specijalne vojne operacije“ Rusija počne da denazifikuje i demilitarizuje sljedeću zemlju? Na kraju svega, poslije Ukrajine na mapi je Poljska! Neću sakriti činjenicu da lično imam takvu namjeru“, napisao je Kadirov.

Prema riječima šefa Čečenije, Rusija bi trebalo da pomogne u organizaciji „referenduma“ o autonomiji Šleske, od kojih je većina dio Poljske.

„Za mene je ovaj region stekao poseban nezavisni status“, rekao je on.

Kada je riječ o završetku rata sa Ukrajinom, Kadirov predviđa da će se to dogoditi „prije kraja godine“.

„Evropske države prepoznaju nepravilnost svojih postupaka, Zapad će klečati“, rekao je on.

Ovo nije prvi put da Kadirov prijeti Poljskoj, koja je članica NATO. Prema Kadirovim riječima, poljske vlasti su počele „loše igre“ sa Rusijom, od kada prebacuju oružje u Ukrajinu i navodno šalju plaćenike.

Poljska kao država, smatra on, duguje svoj izgled SSSR-u, i opstanak Rusiji i rizikuje da „postane stvarnost onoliko brzo koliko je postala zemlja ako ne prestane da viče“.

Na prvom mjestu „u redu za denazifikaciju“ Poljsku je postavio i poslanik Državne dume iz „Jedinstvene Rusije“ Oleg Morozov.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*