Servisne informacije za 8.2.2023.: Nekoliko naselja u Tuzli bez vode, sanacija kvara u toku dana, najavljeni i planski prekidi isporuke električne energije

I ovoga jutra od dežurnih službi u našem gradu prikupili smo servisne informacije za protekla 24 sata koje glase:

U protekla 24 sata javni red i mir nije narušen . Evidentirano  je   izvršenje devet  krivičnih djela. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga je  u   jednoj nesreći  pričinjena  samo  materijalna šteta. Jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede, četiri  lakše a za jednu osobu  ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Evidentiran je i jedan ostali događaj.

Kako smo saznali iz Službe hitne medicinske pomoći Tuzla, građanima je pruženo 147 medicinskih usluga.

Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u posljednja 24 sata imala je četiri tehničke intervencije. U posljendja 24h  gasili su  jedan dimnjak u ul. Zlatana Mehića, te  dva kontejnera.

Istočni dio grada , dio Slavinovića, Simin Han, Požarnica, Gornja Tuzla , Čaklovići, Vasići, ovoga jutra su  bez vode zbog kvara na cjevovodu. Ekipe su na terenu i sanacija kvara se očekuje u popodnevnim satima. Ovoga jutra bez vode su i naselja: Rapače, Jesici, Delići, srednja Lipnica, i Lipnica također zbog kvara na cjevovodu, normalizacija isporuke očekuje se u toku dana, saopćeno je iz JKP Vodovod I kanalizacija Tuzla.

Iz Elektrodistribucije Tuzla su za danas najavili planske prekide isporuke električne energije u nekim od tuzlanskih naselja i ulica. Od 8 do 14h električne energije neće biti u ul.  Aleja Alije Izetbegovića, Aleja Bosanskih Vladara,  Maršala Tita, Vladimira Nazora, Zavnobih-A, Majskoj, te naseljima Plane, Šićki Brod i Kovačevo Selo. A u periodu od 13 do 17h isporuka električne energije bit će obustavljenau Ulici Babice Laude, Krojčici, Rame Meškovića te u Srebreničkoj Ulici.

Uredna je isporuka toplotne energije u gradu, saopćeno je iz Centralnog grijanja Tuzla.

Odvoz smeća i održavanje higijene grada odvija se po planu i programu kažu u Javnom komunalnom preduzeću Tuzla.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.