Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je na jučerašnjoj sjednici Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnika gradova: Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika općina Bratunac i Vogošća, održanih u nedjelju 5. februara 2023. godine.  

Nakon utvrđivanja i objavljivanja rezultata prijevremenih izbora, Centralnoj izbornoj komisiji BiH može se podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića u roku od tri dana, kao i prigovor na tačnost objavljenih rezultata u roku od 24 sata, od dana utvrđivanja i objavljivanja rezultata prijevremenih izbora.

Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora stupa na snagu danom donošenja. Odluka je objavljena  13.02.2023. godine u 17:00 sati na internet stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je danom objavljivanja dostavljena svim učesnicima izbornog procesa. Protiv ove Odluke se može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objavljivanja iste.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*