konvoj

Konvoj od 54 šlepera pomoći stigao u Turkiye

Svi šleperi iz konvoja pomoći koji je u organizaciji Udruženja Pomozi.ba u petak krenuo iz Sarajeva, stigli su u Turkiye, javlja Anadolija. ​​​​​​​

Radi se o konvoju od 54 šlepera koji je iz Sarajeva krenuo u petak navečer, a koji je otpremio stambene kontejnere, prehrambene i higijenske proizvode, deke, vreće za spavanje, grijalice, agregate, odjeću, obuću…

U Turkiye robu preuzimaju Uprava za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) i turske humanitarne organizacije koje će je proslijediti prema zemljotresima pogođenim područjima shodno potrebama.

“Ovo je samo jedan dio pomoći za ljude koji su preživjeli zemljotres katastrofalnih razmjera i ostali bez svega što su imali. Podsjećamo da je jedan šleper sa grijalicama, agregatima, dekama i vrećama za spavanje već ranije stigao u Turkiye. Pomoć ćemo i u narednom periodu pružati shodno potrebama i informacijama koje budemo dobijali iz Turkiye”, istakli su ranije iz Pomozi.ba.

Naveli su da se materijalne stvari još uvijek ne mogu poslati u Siriju, te da stanovništvu te zemlje pomažu novčano zahvaljujući humanitarnim organizacijama koje se tamo nalaze.

“Do sada smo uplatili više od 100.000 KM organizacijama u Siriji koje dijele obroke i prehrambene pakete, nabavljaju šatore, dušeke, vreće za spavanje i sve ono što je neophodno ugroženom stanovništvu. Na tome nećemo stati, već ćemo i u narednom periodu slati pomoć ovoj zemlji”, istakli su iz Pomozi.ba.

Akcija pomoći za Turkiye i Siriju i dalje se može novčano podržati pozivom na telefonski broj 17006 kojim se doniraju dvije konvertibilne marke, te donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, paypala i bankovnih računa Udruženja sa naznačenom svrhom uplate “Pomoć za Tursku i Siriju”.

Udruženje Pomozi.ba od ponedjeljka počinje sa novom akcijom, ovoga puta prikupljanja igračaka za djecu pogođenu zemljotresima u Turkiye i Siriji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*