Košarka: Reprezentacija BiH večeras u Mejdanu dočekuje Crnu Goru

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Tuzli igra pretposljednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci.

Zmajevi će u Mejdanu ugostiti Crnu Goru, koja je ih je ljetos ubjedljivo pobijedila u Morači. To znači da će Crna Gora, u slučaju da pobijedi u Tuzli, već biti na Mundobasketu, a BiH će morati da pobijedi Crnu Goru sa više od 19 razlike ukoliko želi da drži sudbinu u svojim rukama.

Za Sport Klub je ovaj duel najavio Kenan Kamanješ, koji već dugo nastupa u Crnoj Gori, a trenutno je član Budućnosti iz Podgorice.

“Odlično poznajem selekciju Crne Gore. Taktika je spremna, jasno nam je šta moramo da radimo, kako u odbrani, tako i u napadu. U ovom momentu mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe od prvog do posljednjeg minuta. Imat ćemo veliku podršku navijača, primarni cilj je pobjeda, a san je pobjeda sa više od 19 poena razlike”, naglasio je Kamenjaš, uzdanica ekipe Budućnosti iz Podgorice i reprezentacije BiH, prenosi Sport Klub.

Ukoliko BiH pobijedi sa manje od 19 poena razlike, morat će da pobijedi Mađarsku u gostima, a da se nada porazu Crne Gore od Češke na svom parketu. U slučaju da BiH pobijedi Crnu Goru sa više od 19 poena razlike, ponovo će morati da pobijedi Mađarsku u gostima kako bi stigla do Svjetskog prvenstva, ali u tom slučaju ne zavisi od epiloga meča između Crne Gore i Češke.

Utakmica počinje od 20 sati.

(tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*